Byzantini Kalamos Logo


Περίληψη

Εισαγωγή

Δείγματα

Κατέβασμα-Παραγγελίες

Υποστήριξη

Επικοινωνία

Συνδέσεις

Απόψεις χρηστών

Ανακοινώσεις

Απόψεις χρηστών

Κε  Μπακάλη. Μετά από 2 χρόνια χρήσης  της Βυζαντινής Καλάμου θεωρώ ότι κατασκευάσατε ένα καταπληκτικό εργαλείο για κάθε φίλο της Βυζαντινής Μουσικής. Από μια συγκριτική ματιά στο χώρο κατέληξα ότι το πρόγραμμά σας είναι το πλέον εύχρηστο. Αυτό οφείλεται  στους πίνακες των συμβόλων που εμφανίζονται στην οθόνη

και κυρίως στη χρήση του «ποντικιού» με το οποίο πολύ εύκολα κανείς μπορεί να «κλικάρει» πάνω στα σύμβολα και να τοποθετηθούν αυτόματα στη θέση τους. Αυτό εξασφαλίζει ταχύτητα  που είναι και το ζητούμενο. Θεωρώ επίσης ότι η εμφάνιση της παρτιτούρας είναι εξαιρετική  και δημιουργεί ευχαρίστηση στο μάτι του εκτελεστή. Οι βελτιώσεις, κατά καιρούς, νομίζω ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και καλύπτουν σιγά σιγά  και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Κων/νος  Παπαχριστοδούλου Καθηγητής Μουσικής, Πρόεδρος  Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών, «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»


Αγαπητέ μου κύριε Μπακάλη,

Πριν ένα χρόνο, περίπου, προμηθεύτηκα από σας το πρόγραμμα "Βυζαντινή Κάλαμος" έκδοση 1.2 και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα   με το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του Προγράμματος. Επιτέλους, ένα πρόγραμμα γραφής των Βυζαντινών χαρακτήρων, απλό και πολύ εύχρηστο για όλους, όσοι ασχολούνται με τη γραφή ή αντιγραφή κειμένων βυζαντινής Μουσικής.
Πριν λίγες μέρες, παρέλαβα τη νέα έκδοση της Βυζαντινής Καλάμου 1.4 και είμαι υποχρεωμένος να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη βελτίωση του προγράμματος.
Πραγματικά η Βυζαντινή Κάλαμος   προσφέρει μεγάλη άνεση γραφής της βυζαντινής σημειογραφίας, χωρίς πληκτρολόγια(οι χαρακτήρες και όλα τα σημαδόφωνα της Βυζαντινής Μουσικής ανέρχονται περίπου στα 400 ή και περισσότερα, και τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου περίπου σε 50)και το κυριότερο, χωρίς απομνημόνευση της αντιστοιχίας πλήκτρων και χαρακτήρων, γεγονός δύσκολο και πολύ χρονοβόρο. Με το πρόγραμμά σας μπορεί ο οποιοσδήποτε ασχολείται με τη μουσική βυζαντινή γραφή, να γράψετε πολύ λίγο χρόνο πολλές σελίδες παρτιτούρες.
Σας εύχομαι ολόψυχα, ο Θεός να σας δίνει δύναμη και πολύ κουράγιο, για την όσο το δυνατόν ολοκλήρωση και βελτίωση προς το τελειότερο της Βυζαντινής Καλάμου, που αποσκοπεί στη διάσωση και διάδοση της απαράμιλλης πατρικής μας κληρονομιάς, της Βυζαντινής Μουσικής.

Με εξαιρετική τιμή
Ιωάννης Λιβιτσάνος Καθηγητής Θεολόγος Ιεροψάλτης-Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.


Αγαπητέ κύριε Μπακάλη, επιθυμώ να σας συγχαρώ για το με τίτλο "Βυζαντινή Κάλαμος "σύστημα γραφής της Βυζαντινής Μουσικής το οποίο σχεδιάσατε και να σας διαβεβαιώσω ότι  είναι το πλέον εύχρηστο σύστημα από όσα έτυχε να χρησιμοποιήσω. Και μόνο το γεγονός ότι απαλλάσσει  το χρήστη από την εργώδη αναζήτηση των σημαδιών μέσα από τα διάφορα γράμματα και τους συνδυασμούς τους είναι αρκετό για να θεωρηθεί ως το καλλίτερο που κυκλοφορεί. Εύχομαι και ελπίζω να το αναβαθμίσετε ακόμα περισσότερο 

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος, Κάλυμνος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής


Κύριε Μπακάλη,Το πρόγραμμα (Μέθοδος) σας γραφής Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΟΣ, είναι πολύ καλό. Εύχρηστο (ακόμη και για αρχάριους στον Η/Υ),απλό, φιλικό και όταν εξοικειωθείς μαζί του, αρκούντως γρήγορο. Πολλά συγχαρητήρια για την εργασία-εφεύρεση σας αυτή. Λύνει θαυμάσια ένα σημαντικό πρόβλημα, όσων ασχολούνται με την ΨΑΛΤΙΚΗ. Με κάποιες μικρο-βελτιώσεις θα είναι ασυναγώνιστο.

Βαγγέλης Λιναρδάκης Πολιτικός Υπομηχανικός , Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Άγιας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης.


Έχει μια αριστοκρατική απλότητα κατασκευής και χρήσης. Λύνει τα χέρια του μουσικού από τους μαρκαδόρους. Με πολύ λίγες γνώσεις PC μπορείς να γράφεις παρτιτούρες.

Κων/ος Χιώτος Πρόεδρος του Συλ Ιεροψαλτών Χαλκιδικής - Φιλόλογος Καθηγητής B Μουσικής Σχολής Δ. Μουδανιών E-mail: chiotos@yahoo.gr


Εδώ και 3 χρόνια γράφω με το σύστημα της Βυζαντινής Καλάμου (Β.Κ). Είναι εξαιρετικά ωραίο να βλέπει κανείς την εξέλιξη αυτού του συστήματος γραφής, να γίνεται σε κάθε νέα του έκδοση όλο και πιο απλό, όλο και πιο εύχρηστο, όλο και πιο γρήγορο.

Για πολλά χρόνια έγραφα στο χέρι τα μαθήματα που με ενδιέφεραν. Ύστερα από πολύ καιρό κατάφερα να γράφω μία σελίδα (13 γραμμές, με περίπου 13 χαρακτήρες ανά γραμμή) σε 30 λεπτά. Με το σύστημα Β.Κ. ο χρόνος είναι σαφώς λιγότερος με τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Πιο ευανάγνωστοι χαρακτήρες
  • Εύκολη διόρθωση των τυχόν λαθών, χωρίς γομολάστιχες, διορθωτικά υγρά κλπ
  • Εύκολα τροποποιήσιμα κείμενα και δημιουργία πολλών αντιγράφων
  • Εύχρηστη αποθήκευση και αποστολή των γραπτών με e - mail
  • Ευκολότερη ταξινόμηση των μαθημάτων

Τέλος θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση: όσοι γράφουμε με το σύστημα της ΒΚ, να διαθέτουμε στο διαδίκτυο τα μαθήματα που γράφουμε, ώστε οι άλλοι να γλιτώνουν χρόνο από κείμενα που πιθανώς θα ήθελαν να γράψουν και αυτοί. Καλή συνέχεια.

Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος Ιατρός


Κύριε Μπακάλη,το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν Χαλκιδικής Ιωάννης ο Κουκουζέλης εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη Βυζαντινή Κάλαμο, και παράλληλα να εκφράσει την απέραντη ευγνωμοσύνη όλων των συναδέλφων Ιεροψαλτών προς το πρόσωπό σας για την πραγματική ευεργεσία που παρέχεται στον Ιεροψαλτικό μουσικό κόσμο. Ως εκπρόσωποι των Ιεροψαλτών αλλά και του μουσικού κόσμου της περιοχής της Χαλκιδικής έχουμε συστήσει τη Βυζαντινή Κάλαμο ως το καλύτερο σύστημα γραφής των υπαρχόντων ομοίων. Το ίδιο θα πράξουμε και περί τα τέλη Δεκεμβρίου που θα έχουμε την τακτική μας συνέλευση.
Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει υγεία και να σας φωτίζει για τέτοιου είδους θεάρεστα έργα.

Ο πρόεδρος Π Ιωσηφίδης Ο γενικός γραμματέας Κ Παντάκας 25/11/05


Είμαι ένας απο τους ευτυχείς χρήστες της Βυζαντινής Καλάμου, μιας πλατφόρμας που πραγματικά λύνει τα χέρια αυτου που θέλει να ασχοληθεί με τη γραφή μουσικών κειμένων. Την Χρησιμοποιώ ευρύτατα τόσο προσωπικά , οσο και για κείμενα της χορωδίας του Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, τον οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ απο την θέση του ειδικού γραμματέα.

Δρ. Α Τσαγκαράκης, Ειδικός Γραμματεύς Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταν/πόλεως


Για αρκετό καιρό είχα την επιθυμία να σας γράψω τις εμπειρίες μου για τη χρήση του προγράμματος Βυζαντινή Κάλαμος, το οποίο θεωρώ να είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. Συγχαρητήρια για το επίτευγμά σου.  Κυρίως δύο έρχονται στο νού μου:

1) Πιστεύω θα ήταν καλό αν βάζατε κάτω Ισοκρατήματα (Ζω)(Κε) (Δι) με μικρά γράμματα 2) Επίσης να έχει την επιλογή ο χρήστης να βάζει τις μαρτυρίες στη μέση του μουσικού φθόγγου, όπως το βλέπουμε στα μουσικά κείμενα. Αυτές είναι οι ταπεινές μου κριτικές για το πρόγραμμα

Σπυρίδων Ζάρκος , Προτωψάλτης, Αυστραλία


Η χρήση της Βυζαντινής Καλάμου είναι πάρα πολύ απλή και λιτή. Τα σημαδόφωνα μπαίνουν πολύ εύκολα και δεν κουράζουν το χρήστη.

Π. Ειρηνάιος Νάκος,  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών


Δεν θα ήμουνα υπερβολικός αν έλεγα ότι είμαι ενθουσιασμένος.

Αρχ. Τιμόθεος Παπασταύρου, Πάτρα


Dear Sir, I defiantly have the honour to write few words for your program which deservers all the "potential-customer's" appreciation.

You really make me smile. The program is as easy to handle as it is easy to point and click any other icon on your operating system. You don't have to be an IT literate to do this right from the beginning. You are too humble for your work.

Fr. Casian Monastery of Gola Romania

Έχω την τιμή να γράψω λίγες λέξεις για το πρόγραμμά σας εκείνα τα οποία αξίζουν να ειπωθούν και να εκτιμηθούν από όλους τους υποψηφίους αγοραστές και χρήστες.

Με κάνετε πραγματικά το χαμογελώ. Το πρόγραμμα είναι τόσο εύκολο να το χειριστεί κανείς όπως είναι εύκολο να δειχτεί και να χτυπηθεί οποιαδήποτε εικόνα στο λειτουργικό σύστημά σας. Δεν είναι απαραίτητο να είστε ένας καλός χρήστης υπολογιστών για να χειριστείτε αυτό το πρόγραμμα ευθύς εξαρχής.

Πατήρ Κασσιανός Ι Μονή της Gola Ρουμανία


The program works like a charm. My first experiences with 1.1 were very positive and since I know nothing about Byzantine music, I consider it a small miracle that I am able to use this program so effortlessly. I am sure when one gets past the initial stages and learns it a little better; he will embrace this program and all its possibilities with great joy. God bless you.

Sarah Filippou


Κύριε Μπακάλη Θέλω να σας   συγχαρώ για το πρόγραμμα γραφής της Βυζαντινής Μουσικής που έχετε δημιουργήσει. Το βρίσκω πάρα πολύ πρακτικό και λειτουργικό, χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου, αλλά κάνοντας ένα απλό κλικ στο χαρακτήρα της επιλογής.
Η Βυζαντινή κάλαμος πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετούς Ιεροψάλτες, καθηγητές, μαθητές και γενικότερα λάτρεις της βυζαντινής μουσικής που θέλουν να διατηρήσουν και να μεταδώσουν την ψαλτική τέχνη στους νεότερους.
Όσοι συμβάλουν στο να προβάλλεται η παράδοση μας και η Ορθόδοξη πίστη μας πρέπει να τιμούνται από Εκκλησία και κράτος. Και εσείς είστε ένας από αυτούς!

Φραγκούλης Ευάγγελος *Μουσικοδιδάσκαλος και Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας. E-mail frag-vag@otenet.gr


Κύριε Μπακάλη, θερμά συγχαρητήρια για την εφεύρεσή σας της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΟΥ, διότι δίνει την ευχέρεια στον Ιεροψάλτη μουσικό που γνωρίζει λίγα από κομπιούτερ και Word , να καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις μουσικές γραμμές που θέλει, με όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικού υπολογιστή.H ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΟΣ δίνει πράγματι όλα τα στοιχεία που αναφέρετε στην ενημερωτική ηλεκτρονική σας αφίσα.Ειλικρινά είμαι πιο ευτυχισμένος, διότι το όνειρο μου εδώ και πολλά χρόνια ήταν να καταγράφω στην Βυζαντινή σημειογραφία τις μουσικές γραμμές που θέλω έγινε πραγματικότητα. Η χρήση του είναι τόσο απλή που σκέφτομαι τις μουσικές γραμμές και τις καταγράφω κατευθείαν στον υπολογιστή, όπως μαθαίνουν τα μικρά παιδιά το γνωστό "σκέφομαι και γράφω''.

Σας ευχαριστώ πολύ, Βέροια, 5/11/2005
Κιαμηλίδης Βασίλειος,Ιεροψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Κουλούρα της Βέροιας


«Η Βυζαντινή Κάλαμος» είναι το χρυσό κλειδί, που ανοίγει τις πύλες γραφής Βυζαντινής Μουσικής. Η πανεύκολη χρήση του προγράμματός της δίνει τη δυνατότητα, σε όσους ποθούν να ασχοληθούν με αυτή, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Κάθε χειρόγραφο,με την αναφερόμενη μέθοδο,παύει πλέον να είναι δυσανάγνωστο,αφού,με ελάχιστη προσπάθεια,αντιγράφεται στο «Πρόγραμμα Γραφής Βυζαντινής Μουσικής»,με το μέγεθος και το χρώμα χαρακτήρων και λέξεων που εμείς επιθυμούμε.
Η εκμάθηση του προγράμματός της είναι συντομότατη, απλή και αποτελεσματική. Απαλλαγμένη από καθετί το χρονοβόρο, αποπερατώνει κάθε εργασία σε ικανοποιητικά χρονικά πλαίσια.Με τη Βυζανντινή Κάλαμο κάθε μας προσπάθεια, για τη διάσωση και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής, αποκτά αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.Δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα εκκλησιαστικών μουσικών κειμένων και είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με τη μουσική. Είναι έργο θεάρεστο και ανθρωπίνως ευχάριστο.
Ο Θεός να ευλογεί και να φωτίζει τον πονήσαντα, κ.Παναγιώτη Μπακάλη, για την οποια προσφορά για το έργο του στο Θεό και στον κόσμο των Ιεροψαλτών, Μουσικών, Σπουδαστών, Σχολών.

Κυριάκος Αρχοντάκης Ιεροψάλτης,Διδάσκαλος Βυζαντ.Μουσικής και Εκπαιδευτικός Π. Ε. 23/12/05, Κιλκίς


κ. Μπακάλη: Λάτρης της Βυζαντινής Μουσικής, από την ηλικία των 15 ετών αντιγράφω μουσικά κείμενα, μέχρι που τύχη αγαθή περιήλθε στα χέρια μου το πρόγραμμα "Βυζαντινή Κάλαμος". Δεν είναι υπερβολή να πω ότι με το πρόγραμμα αυτό ένιωσα μια άλλη ελευθερία μέσα μου καθώς συνθέτω περιβαλλοντικά τραγούδια και ορατόρια με βυζαντινή σημειογραφία. Πέραν αυτών ξαναγράφω με ιδιαίτερη επιμέλεια κλασικά μουσικά κείμενα και τα οποία διδάσκω σε μια άτυπη σχολή Βυζαντινής Σχολής στο χωριό μου. Το λιγότερο που μπορώ να σας πω κ. Μπακάλη, είναι τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πρόγραμμα αυτό. Η δημιουργία αυτή αποτελεί τεράστια συμβολή στη διαφύλαξη, εκμάθηση και προώθηση της εθνικής μας παράδοσης που είναι η Βυζαντινή μουσική μέσα στην εκκλησιαστική υμνολογία και τα δημοτικά μας τραγούδια.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Σπύρος Κ. Κουλούρης Διδάσκαλος,Λευκίμμη Κέρκυρα, mail@dim-periv.ker.sch.gr


Αγαπητέ κ. Μπακάλη.

 Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στη διάθεση μας το αξιόλογο πόνημά σας,  (κατόπιν υποδείξεως του σεβαστού Ιεροψάλτου και καθηγητού βυζαντινής μουσικής κ Ιωάννου Σχώρη ), το πρόγραμμα γραφής Βυζαντινής σημειογραφίας, τη Βυζαντινή Κάλαμο. Η συμβολή σας στη Βυζαντινή Μουσική και παράδοση είναι μέγιστη. Ο εύχρηστος χειρισμός του προγράμματος σπουδαίος. Σε μία εποχή ραγδαίας ηλεκτρονικής εξέλιξης, συμμετέχει και η Βυζαντινή Κάλαμος. Φιλοδοξούμε και υποστηρίζουμε ότι η Βυζαντινή Κάλαμος θα αποτελέσει κορυφαίο εργαλείο στα χέρια όλων μας. Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει τα κρείττονα καθ' υπερβολή.

Πρω/τερος Κων/νος Τσιβελέκος Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής Βόλος


Αξιότιμε κ. Μπακάλη. Σαν γενική κριτική στο πρόγραμμα της Βυζαντινής Καλάμου θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει διότι: α ) Είναι το μονο πρόγραμμα στην αγορά που με ένα κλικ του mouse μπορώ να γράψω έναν χαρακτήρα.Δεν χρειάζεται να θυμάται ο χρήστης κανένα συνδυασμό πλήκτρων ούτε να ψάχνει μέσα από έναν τεράστιο πίνακα να βρει το σύμβολο που τον ενδιαφέρει το οποίο μάλιστα μπορεί να μην είναι και ευδιάκριτο. Η διαδικασία αυτή καθιστά την συγγραφή κειμένων βυζαντινής μουσικής πολύ γρήγορη και εύκολη. β ) Δεν απαιτεί από τον χρήστη να έχει πολλές γνώσεις Πληροφορικής για να καταφέρει να γράψει ένα κείμενο βυζαντινής μουσικής γ ) Υπάρχει σωστή δομή στην κατανομή των συμβόλων με τη κατηγοριοποίηση τους σε Χαρακτήρες, Φθορές, Ισοκρατήματα, Γραφή λόγου. Η χρήση ευδιάκριτων παραστάσεων και ξεχωριστών χρωμάτων στα σύμβολα ανάλογα με το ποιο τυπώνεται και που βοηθάει επίσης πάρα πολύ. δ) Η ποιότητα των γραμματοσειρών θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλή και κατά την εκτύπωσή τους στο χαρτί παράγεται πολύ καλό αποτέλεσμα αισθητικά.ε) Δεν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα τα οποία μπορούν να προκαλούν συχνό τερματισμό του προγράμματος.

Δημήτριος Ζερβός, Σπουδαστής Βυζαντινής Μουσικής, Αθήνα


Αγαπητέ κ. Μπακάλη,

Θέλω να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την αναβάθμιση του προγράμματος σας. Για μένα πλέον έχει ξεπεραστεί η αδυναμία που είχε η εφαρμογή, σχετικά με τη μη ύπαρξη της αυτόματης στοίχισης. Στον ένα χρόνο που χρησιμοποιώ το πρόγραμμα έχω γράψει περί τα 40 κείμενα.

Και τέλος μια πρόταση. Σε μια μελλοντική αναβάθμιση του προγράμματος σκεφτείτε το ενδεχόμενο σχεδίασης μιας καλλιγραφικής γραμματοσειράς

Βασίλειος Μαυράγκανος, θεολόγος, Ιεροψάλτης Βέροια


Ονομάζομαι Νικήτας Πέτρος και είμαι από τον Προβατά Σερρών. Είμαι δάσκαλος βυζαντινής μουσικής και χρησιμοποιώ το πρόγραμμα τους τελευταίους 2μήνες.θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για το πρόγραμμα σας το οποίο είναι καταπληκτικό και πάρα πολύ εύχρηστο.

Συνεχίστε αυτήν την προσπάθεια η οποία είναι αξιέπαινη και θεάρεστη στην διάδοση της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής μας.

Πέτρος Νικήτας Δάσκαλος βυζαντινής Μουσικής Σέρρες, nikitagr@otenet.gr 14/11/06


Κύριε Μπακάλη,με μεγάλη χαρά δουλέυω τώρα το πρόγραμμά σας.Απίστευτη ευκολία,συγχαρητήρια.Πιστέυω να συμβάλω στη διαφήμησή του.

K.Ρουμπέκας Μουσικός Κόρινθος


Θα ήθελα να σας πω δύο λόγια για το πρόγραμμα Βυζαντινή κάλαμος. Αν και δεν είμαι μουσικός εγώ το αγόρασα για τα παιδιά μου που διδάσκονται μουσική. 3 παιδιά αρκετά προχωρημένα και 3 που άρχισαν εδώ και δύο χρόνια να διδάσκονται την Βυζαντινή Μουσική.

Θαυμάζω όμως την ευχρηστία του προγράμματος, την ευκολία με την οποία χωρίς να ψάχνεις πλήκτρα και συντομεύσεις πλήκτρων να γράφεις ένα βυζαντινό κείμενο. Η καθαρότητα του κειμένου ευχαριστεί και τον πιο ξένο ως προς την βυζαντινή μουσική. Τα παιδιά μου χαίρονται να γράφουν κάποια μικρά βυζαντινά κείμενα και παραδοσιακά τραγούδια. Ελπίζω στο μέλλον να βελτιώσετε το πρόγραμμα και να μας δώσετε και άλλα χρήσιμα προγράμματα όπως έναν διορθωτή πολυτονικών κειμένων. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας έχει καλά.

Ρεντάκης Νικόλαος nentakis@in.gr Θεσσαλονίκη


Θα ήθελα να σας εκφράσω την γνώμη μου για το πρόγραμμα γραφής της Βυζαντινής Μουσικής " Βυζαντινή Κάλαμος"  με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μερικά χρόνια πριν διερωτόμουν αν βρισκόταν κάποιος να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να μπορεί ο οποιοσδήποτε με τον πιο εύκολο τρόπο και χωρίς πολύ κόπο, εύκολα και γρήγορα, να γράφει στον δικό του υπολογιστή παρτιτούρες Βυζαντινής Μουσικής. Το πετύχατε εσείς και σας είμαι ευγνώμων όπως πιστεύω και όποιος από τους συναδέλφους Ιεροψάλτες το έχει αποκτήσει. Ο Θεός να σας έχει καλά να προσφέρετε από τη θέση αυτή στην οποία βρίσκεστε τις υπηρεσίες σας στην πατρώα ημών Ψαλτική Τέχνη.

Βασίλειος Μιχ. Περουλάκης Πρωτοψάλτης Ι.Μ.Ν Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής - Μαθηματικός Καθηγητής Μουσικής Σχολής Δ. Ιεράπετρας E-mail: billper@panafonet.gr


Εξέτασα το πρόγραμμα της Βυζαντινής Καλάμου και μπορώ να σας πω πως είναι καταπληκτικό. Ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε μουσικό ή μελετητή της βυζαντινής μουσικής. Η ευκολία που προσφέρει στο γράψιμο των μουσικών γραμμών και η πληρότητα των εμφανιζόμενων χαρακτήρων (φθόγγων, φθορών, σημείων έκφρασης κλπ) είναι τα κύρια σημεία υπεροχής του από άλλα προγράμματα που έχω δοκιμάσει.

Κων/ος Κατσίκης eptapyrg@otenet.gr Θεσσαλονίκη


Aγαπητέ κύριε Μπακάλη, συγχαρητήρια για την δουλειά σας, πράγματι είναι πολύ αξιόλογη προσπάθεια ειδικά η συνεργασία με το word θα το έχω υπόψη και όταν το χρειαστώ εγώ ή κάποιος συνάδελφος θα ζητήσω την αγορά του προγράμματος σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Νίκος Γιαμαλής Δράμα. ngiamalis@sch.gr


Αγαπητέ κ. Μπακάλη,
Ύστερα από αρκετό καιρό αξιώνομαι να σας γράψω δυο λόγια σχετικά με το πρόγραμμα "Βυζαντινή Κάλαμος". Θέλω εκ βάθους καρδίας να σας συγχαρώ και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσω θερμά για την σπουδαία πράγματι προσφορά σας σε μας που ασχολούμαστε με την Πατρώα Βυζαντινή Μουσική. Το πρόγραμμά  σας είναι εξαιρετικά εύχρηστο και πάνω απ'  όλα οικονομικά προσιτό.

Γεώργιος Γιαννακόπουλος  Παλαιό Φάληρο


Η Βυζαντινή Κάλαμος είναι ένα πρόγραμμα βυζαντινής γραφής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που αξίζει να γνωρίσει και να χρησιμοποιήσει κάθε χρήστης της Βυζαντινής μουσικής  σημειογραφίας. Η χρήση της Βυζαντινής Καλάμου είναι πραγματικά φιλική και άμεσα ο χρήστης μπορεί να χαρεί τα αποτελέσματα της εργασίας του. Επιπροσθέτως αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για περισσότερη ενασχόληση των μικρών μαθητών της Βυζαντινής μουσικής με την Βυζαντινή σημειογραφία καθώς η Βυζαντινή Κάλαμος προσφέρει τη δυνατότητα προσέγγισης μιάς τόσο παραδοσιακής και μοναδικής μουσικής γραφής μέσω της τόσο δελεαστικής και συνεχώς εξελισσόμενης σύγχρονης τεχνολογίας.

Γεωργία Ψαραδέλλη  01/01/2011
Καθηγήτρια Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής
Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας


Χρήστες σε μουσικά ιδρύματα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Μουσικολογικών Σπουδών Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Υπεύθυνος Δρ. Μαρία Αλεξάνδρου

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεολογική Σχολή Τμήμα Μουσικολογίας Υπεύθυνος Δρ. Π Σπυρίδων Αντωνίου.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θράκης Λέκτωρ Δρ. Π Νεκτάριος Πάρης

Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Γιαννιτσών Υπεύθυνος Π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης

Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Αίγινας Υπεύθυνος κ Κ Κρητικός

Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρικάλων Υπεύθυνος κ Π Καλαμπάκας

Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου Υπεύθυνος κ Ι Κανιωλάκης

Ωδείο Δήμου Μουδανιών Υπεύθυνος κ Ι. Χιώτος

Σύλλογος Κωνσταντινοπολιτών Αθηνών Υπεύθυνος κ Στ. Κίσσας και κ Π. Ρακτιβάν

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2014, Byzantini Kalamos Ltd